teisipäev, 20. september 2016

P 12.10.2014 Bromo

Äratus rongis 3.35, peatuses peaksime olema 3.50. rong veidi hilineb. Siim käib mitu korda küsimas, kas nüüd on õige peatus ja veidi 4 läbi ongi meie kord rongist väljuda.
Väljas on kottpime, RDTjaamast välja tulles ootavad meid taksoärikad, kõigist suudame mööda minna, üks aga kleebib end nii külge, et ei saagi kuidagi lahti temast. Samas tuleb meie juurde ja sakslane Jan, kes samuti soovib Bromole saada. Peale väikest kauplemist otsustame koopereeruda ja sõita selle juhiga otse Bromo jalamile. Üllatus on suur kui me näeme transporti, milles peame jälle tunde veetma. Selline väikest mõõtu risu, kus ükski mehhanism ei tööta. Osavalt sättides saame isegi veidikene pikutada, võtame tekid peale ja tunneme rõõmu sellest, et on varahommikune sõit ja liiklusummikuid ei ole. Sõit kestab 4h.



Valime LP ühe hosteli ja õnneks kell 11 vabaneb 2 tuba ja majutuse saab ka Jan. Saame osta hommikusöögi, samal aja teeb Jan uurimustööd, mida ja kus näha saab. Kõht mõnusalt täis vahetame riided, jätame kotid vastuvõttu ja võtame suuna siiani aktiivse vulkaani kraatrisse.



Kõigepealt mäest alla, selleks et pärast jälle ülesse ronida. Laava platool ootavad meid hobused ja motikad, aga me ei lähe kergemat teed pidi, tahame kõigest osa saada ja alustame kõndimist kuumas ja tolmus. Peale seda päeva raskeim osa – mööda lõputuid järske treppe vulkaani kraatri servale. Tõus on järsk, iga paarikümne meetri tõuse järel peatus, süda peksab hullu moodi, aga iga sammu ja astmega sihtmärgile lähemale. Õnneks oleme siin väga populaarsed ja iga teine tahab meiega pilt teha, see annab veel lisa puhkust. Kohalike poiste seas on Ele-Riin oma paljaste kintsudega magnetiks ja Margus ning Siim – kaks põhjamaa viikingit ei jäta kedagi ükskõikseks, nad saavad ülevoolavat tähelepanu nii kohalikelt naistelt kui meestelt.









Võimas on vaadata toimiva vulkaani südamesse, aga väävli hais on vinge ja väga kauaks ülesse jääda ei saa.




Tagasi hostelisse, isiklik hügieen, jalutame veidi külas ringi, tellime homseks sõidu Promalingosse ja õhtul 7 magama. Uskumatu, aga uni tuleb igal ajal :). Öösel on jahe, enamus riideid tuleb selga panna, siis on võimalik magada küll.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar