teisipäev, 12. november 2013

27.01.13 LUANG PRABANG


Magame 8-9-ni ning täna üritame rolleriga sõita lähiümbruse küladesse. Rendime rolleri ja järjekordne näide, et Margust ei ole loodud kauplemiseks J. Meie peremees pakub 1 ööpäev 110000, kõrvaltänavas on hind ilma kauplemata 100000. Peale väikest utsitamist võtab Margus julguse kokku ja tingib, aga ainult 10000 allapoole. Uskumatu, juba terve nädal oleme siin ja miinimum progress  kauplemise alalJ.

Paar õpetussõna rolleri kohta, et mis kang mida teeb , kiivrid pähe ja ümbruskonda avastama. Sõidame mitmeid erinevaid ringe ning jõuame ikka ja jälle Hiina turu juurde. Võtame suuna teisele poole linna ja satume pühapäevasele templi teenistusele. Olles lühikeste pükstega tunnen end veidi ebamugavalt ja tõmban alakehale lina ümber. Egas minagi peaks kiiremini omandama, kuigi on väga palav, siis mida rohkem keha kaetud, seda viisakam. Teenistuse helinad ja hääled olid mulle vägagi meelepärased.




 
Sõidame mööda ühest mega spordikompleksist – ujula, korvpalli plats, võrkpalli plats, pentangi plats,….. aga uskumatu mitte kui keegi seda ei kasuta. Ei saanudki aru, kas see oli ehitusjärgus, kuigi sellisena ei tundunud või siis maha jäetud, aga samas tundus ta nii uus. Lähemalt uurisime ujulat, kus oli vesi sees, mis oli poole vähemaks auranud ja oli juba päris hägune.

 
Sõidame linnast 32km välja Kuang Si Waterfalli juurde, mis on avatud 7.30 – 17.30. Istume, lõõgastume, ujume, naudime kauneid vaateid, Margus kui Tarzan päästab ühe tüdruku puuoksalt. Tütarlaps tahtis teha vette hüpet, aga ei saanud köit kätte ja ei julgenud oksa pidi tagasi tulla. Margus hindas hetke olukorda ja juba oligi kiirelt päästeoperatsioonil. Kosed, matkarajad, karud, palju rahvast - mõnus koht, et veeta seal nii mõnigi tund.















 
Täna juhtus nii, et kui hakkasime pildistada elavaid karusid said mõlemate fotoaparaatide akud tühjaks, seepärast saimegi jäädvustada ainult ühe magava mõmmiku :(.
 
 
Mul on suur hea meel, et reisin koos Margusega, lisaks kõikidele teistele plussidele on veel üks, nimelt tema muretseb ja tegeleb tehnikaga. Mina olen selles täielik käpard, isegi kiivri oskan valetpidi pähe panna.
 
Õhtul linna sööma ja leiame enne ööturgu üks tänav jõe poole koha, kus saab odavalt rootsi lauas süüa. Kohtame 2 eestlast, Maie ja Ivo Pärnust. Vahva, 14 eestlast saabus täna siia linna ja meil on õnn selles virr-varris kohata. Reisiseltskond reisib omal käel Hiina-Laos-Kamboža 2,5nädalat. Tegelikult on pundis reisibüroo inimesed, kes ostavad pea aasta lennupiletid ette või jälgivad sooduskampaaniaid ja organiseerivad ka ülejäänud tegevuse. Eestlased tundsid meid sini-must-valge käepaelte ja emotsionaalse jutu järgi ära ja viimane on meile Margusega vägagi tavaline J.

Turul kohtame tuttavaid VV-st, kes saabusid eile ja täna. Oste tehes kaupleme nii kuis oskame, aga kindlasti saame tohutult petta J, väga suuri allahindlusi ei tehta. Kaob elekter, turg toimib edasi küünlavalgel, meie jalutame oma ööbimiskohta. Tund enne magama minekut taastatakse elekter, saame veidi asju pakkida, sest homme lendame Vietnami pealinna Hanoisse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar