laupäev, 9. november 2013

24.01.13 VANG VIENG


Ostame kogu päeva meelelahutuse – kayaking, tubing ja caving

 
Motoriseeritud väljasõit linnast tuk-tukiga ja esiteks külastame Elevant koobast ning peale seda tuubing koobastesse, mis on ütlemata fun kogemus. Tegevus on järgmine - istud rõnga sisse ja hakkad oma grupiga mööda köit koopa sügavusse tõmbama. Soovituslikult jätke endale jalanõud jalga, sest vahepeal muutub vesi väga madalaks ja tuleb jalgsi rõngas kaenlas käia. Kogu valgustuseks on turistide pealambid. Paras füüsine katsumus ja samas näete koobaste ilu ning tema erinevaid vorme.  Koobastes voolav vesi on külm ja peale poolt tundi hakkab tõsiselt külm. Hea, et peale seda saab sooja lõuna. See oli koht, kust tajusin kui palju siin on turiste. Soovitan külastada!


 


 
Sõidame tuk-tukiga veidi tagasi Vang-Viengi poole ja teeme peatuse jõe ääres, et alustada 8km koduteed kayakkidega. Vahepeal puhkepausid ja saame lobised oma tuuri kaaslastega. Noored Saksamaalt, Inglimaalt, Taanist ja kõik äärmiselt meeldivad suhtlejad, mõtlejad, maailmas rännanud, lihtsad ja rõõmsad inimesed. Viimase nelja kilomeetri peal rõõmustasime, et ei võtnud ainult tuubingut, see tundus igav ja vähe pakkuv. Vang Viengi üheks tõmbenumbriks on tuubing – istutakse suurte täispuhutud kummide sees ja lastakse ned voolul kanda ja tarbitakse alkoholi nii palju kui organism kannatab J.



 
 
Peale tuuri käime korra üle jõe, aga seekord oleme targemad ja kasutame tasuta silda. Margus tahab saada kinnitust, et homne hommikune tolmukross toimub. Jah, toimub!

Samast kohast, kust eilegi võtame õhtusöögiks supid ja springrollsid. Viimased mulle hullult maitsevad, Margus pole küll suures vaimustuses, aga pole paha on ju ka hea vastus.


Tänane terve päev liigutamist on meid mõnusalt ära väsitanud, lebotame söögikohas ja ei viitsi midagi teha. Peame, aga minema vaatama, kas saab homme lõunaks bussipiletid Luang Prabangi. Teadmiseks, et piletite ostmine teistesse linnadesse on Laoses väga lihtne, sest igal pool on kohad, mis müüvad pileteid. Väljas on sildid ja tihti peale ka pildid, millised bussid, millise graafikuga ja palju maksab. Reeglina saad seda teha ka oma ööbimiskohas ja kindlasti tullakse korjatakse sind oma hotelli juurest peale, ei pea mööda linna oma kotte vedama. Vang Vieng meeldib meile väga! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar