laupäev, 16. november 2013

01.02.13 HOI AN


Üllatav, aga bussis sain magada. Vahepeal oli küll külm, aga bussist antud tekid päästsid olukorra. Soovitan siiski endil mingi soe riietus või tekk bussi võtta, sest need siin on nii mustad, et isegi haisevad. Tekid antakse ka inimestele, kes magavad vahekäikudes, seega need on maas ja teised tallavad veel ka peal.



 
Millist kohta bussis valida? Tundub, et keskmine rida on kõige külmem, kuid selle rea eeliseks on see kui on vaja wc minna, siis äkki ühelt poolt ikka pääsed. Ülemine või alumine, siis ülemise plussiks on see, et kindlasti ei panda su kõrvale magama J.

Hommikul 7 paiku on hommikusöögi paus. Vietnami kohv on kange ja kui soovid piimakohvi, siis lisatakse magusat kondenspiima. Hommikune vaade aknast – riisipõllud, maastik tasane, võsa, rohelus, elamised tee ääres. Kui meil proovivad inimesed oma elamise suurest teest eemale ehitada, siis siin ikka tänavale lähemale. Sodi ja praht on igal pool. On näha liivast pinnast ja suur soov homme rannas pikutadaJ.

Vahepeal peatus Hues, kus peame teise bussi ümber istuma, nüüd juba istetega bussi. Alguses öeldakse, et tuleb oodata 4h ja ma tunnen kui see osutub tõeks, siis tahaks ennast kellegi peal välja elada. Õnneks meil läks hästi ja 50m eemal ootas juba uus buss. Ukrainlased, kes tahavad Nha Trangi jõuda jäävad meis maha ja nemad jäävadki ootama. Väljas üle 30 kraadi, neil selja riided 15 kraadi tarbeks ja mitte midagi keelest aru ei saa. Edu neile!

Alates Danangist on ilusad vaated, selline tänapäevane linn ning lõpuks kella 1 paiku päeval oleme Hoi Anis. Väikese trikitamisega saame tasuta kesklinna, leiame endale ööbimise ja ostame homseks piletid keskmise mugavustega bussile Nha Trangi.

Hoi An on kuulus oma rätsseppade poolest ja muidugi soovitab ööbimiskoha perenaine meil mõnest sellisest ärist läbi astuda. Juba esimeses kohas läheb Margus liimile ja laseb endale mantli õmmelda. Seni kuni Margust mõõdetakse uurin mina, kas nad ka parandustöid teevad. Uskumatu, aga minu seljakott on hakanud lagunema, aga riideäris mind aidata ei suudeta, sest neil ei ole selliseid masinaid-nõelu, mis nii paksu asja õmbleks. Antakse kaasa rull jämedamat niiti ja pean ise hakkama saama. Marguse esimene proov on täna õhtul kell 7. Seniks lähme sööma ja linnaga tutvuma. Söögikohas taheti 10000 külma teha, aga ei läinud läbi J. Linn on ilus, aga igal pool üks ja see sama kaup. Kui on soovi lasta endale midagi õmmelda, siis veeda siin linnas koha paar päeva. Jälgisin, et paljud turistid lasevad endale korraga õmmelda paar ülikonda, mantli ja triiksärke. Võid ise kirjeldada mis sa tahad, aga neil on ka elektroonilised kataloogid, kust ideid ammutada. Materjalid on kõik nähtaval, saad käega katsuda jne… Inimesed istuvad tänaval ja nokivad üksteisel midagi juustest ja ma arvan, et otsivad täisid, seda oli näha ka Hanois.
 


 
 
Peale proovi jalutame üle silla, see linnaosa on õhtuses tulesäras väga kaunis. Ja seal on ka erinevaid söögikohti. Kella 23-ks peame ööbimiskohas tagasi olema. Öösel läheb ära elekter.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar